دنیای کالای ساختمانی

بررسی کالاهای فروشگاههای اینترنتی ، راهنمای خرید انواع کالای فروشگاهی ، خرید کالا ، فروش کالا ، قیمت روز کالا و...

دنیای کالای ساختمانی

بررسی کالاهای فروشگاههای اینترنتی ، راهنمای خرید انواع کالای فروشگاهی ، خرید کالا ، فروش کالا ، قیمت روز کالا و...

چه نوع دوربین مداربسته ای باید خریداری کنید؟


دوربین های مداربسته امروزه در هر کسب‌وکار و مکانی مورد استفاده قرار می‌گیرند و درواقع می‌توان گفت که یک ابزار مهم و ضروری در دنیای امروزی است. پس انتخاب و نصب دوربین مدار بسته مناسب اهمیت زیادی دارد.


انواع دوربین مداربسته مختلفی در بازار وجود دارد که هرکدام دارای ویژگی‌های مخصوصی می‌باشند. این تنوع در دوربین و ویژگی‌هایشان و همچنین اندازه و رنگ و غیره،  همیشه باعث سردرگمی مشتریان شده است. اینکه از کدام نوع دوربین استفاده کنند، برای مکان خود چه ویژگی‌هایی را باید در نظر بگیرند و تفاوت آن‌ها در چیست، سوالاتی است که اکثر افراد غالباً از فروشنده می‌پرسند و به دنبال پاسخ آن هستند. در ادامه این مقاله، قصد داریم تا انواع دوربین های مداربسته و ویژگی و مزیت‌های هرکدام را بیان کنیم تا بهتر بتواند در تصمیم‌گیری شما کمک کند.


انواع دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته دام (dome)


دوربین مدار بسته دام


دوربین های دام، بیشترین استفاده را برای نظارت داخلی مکان‌ها دارند. این دوربین ها بیشتر برای مکان‌های کوچک یا داخل ساختمان‌ها استفاده می‌شود. به خاطر شکل ظاهری که دارند، تعیین اینکه دوربین در یک زمان به کدام قسمت زوم کرده است، سخت است و درواقع باید گفت ناممکن است. ازاین‌رو، برای تأمین امنیت ساختمان‌ها، یک گزینه فوق‌العاده‌ای است. با استفاده از این دوربین ها، منطقه وسیعی را می‌توانید تحت پوشش قرار دهید و قابلیت این را دارند که در شرایط کم نوری هم به فعالیت خود ادامه دهند.


دوربین مداربسته بولت

دوربین مدار بسته بولت دارای شکل دراز، استوانه‌ای به حالت مخروطی دارند و بیشتر برای مکان‌هایی که دارای مسافت طویل می‌باشند، کاربرد دارد. این نوع دوربین قادر است که از حالت فیلمبرداری خود عکس بگیرد و به یک نقطه خاص اشاره کند.


این نوع دوربین ها را می‌توان بر روی دیوارها و سقف به خوبی نصب کرد و کاربرد آن‌ها بیشتر داخلی است، البته کاربردهای بیرونی هم دارند ولی کمتر از حالت داخلی است. بسیاری از این دوربین ها در برابر آب، گردوخاک و باران و غیره کاملاً ایمن هستند.


دوربین های مداربسته C-Mount

این دوربین ها دارای لنزهای جداشدنی برای استفاده در انواع کاربردها می‌باشند. دوربین های مداربسته استاندارد، می‌توانند تا مسافت 40 فیت را تحت پوشش قرار دهند اما با خاصیت تغییر لنز این نوع دوربین می‌توان، مسافت بیشتر از 40 فیت را نیز تحت پوشش قرارداد.


دوربین های روز/شب

شاید بتوان این مدل را یکی از پرطرفدارترین دوربین ها،  بین خریداران دانست. دوربین های مداربسته روز/شب نورافکن‌های مادون‌قرمز ندارند برای اینکه بتوانند در تمامی شرایط روز، از صبح تا شب و حتی در تاریکی مطلق را فیلمبرداری کنند.


این دوربین ها بیشتر برای نظارت و امنیت محیط‌های بیرونی مورد استفاده قرار می‌گیرد برای مثال برای امنیت حیاط‌های کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها و غیره که بتواند ورود افراد غریبه‌ای را که قصد دارند تا از تاریکی شب استفاده کرده و از دیوار وارد شوند را جلوگیری کرد.


دوربین های مادون‌قرمز/ دید- شب

این دوربین ها قادر هستند تا تصاویر را  در شرایطی که کاملاً تاریک است مانند اتاق‌ها و  راهروهای که نوری در آنجا وجود ندارد یا محیط‌هایی که تاریکی مطلق وجود دارند( بیشتر از مورد قبلی)، با استفاده از عدسی‌های مادون‌قرمز ضبط کنند.


دوربین های مداربسته شبکه/ IP

این دوربین ها هم می‌تواند به‌صورت سیمی و وایرلس مورد استفاده قرار بگیرد، البته کارکرد اصلی این نوع دوربین ها، اینترنت است و تمامی تصاویر را براین بستر انتقال می‌دهند، بدون اینکه حجم وسیعی از نت را مصرف نماید. دوربین های بر پایه IP را می‌توان با استفاده گوشی‌های موبایل هم مورد استفاده قرارداد و حتی بر روی دوربین های آنالوگ هم قابل‌نصب است، برای اینکه این دوربین ها نیازی به کابل‌های جداگانه برای این استفاده از این نوع ویژگی ندارند.


دوربین های مداربسته بی‌سیم

دوربین مدار بسته بیسیم همیشه بر بستر IP نیست. بعضی از دوربین های وایرلس از مدهای جایگزین انتقال بی‌سیم استفاده می‌کنند. اما این مسئله خیلی مورد اهمیت نیست برای اینکه خاصیتی که دوربین های وایرلس دارد، می‌تواند این مشکل را راحت بپوشاند زیرا این دوربین ها دارای انعطاف‌پذیری بالایی در نصب می‌باشند و مشکلی بعداً به وجود نمی‌آورد.


دوربین های مداربسته HD

دوربین های با وضوح‌بالا که امروزه در بسیاری شرکت‌ها و مؤسساتی که ازنظر امنیتی مهم می‌باشند و نیاز به ضبط تصاویر باکیفیت دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند بانک‌ها، موزه‌ها، خیابان‌های مهم و حساس و غیره. ویژگی اصلی این دوربین، زوم دقیق و باکیفیتی است که می‌توانند بر روی سوژه موردنظر به‌راحتی انجام دهند.


قابلیت UTC در دوربین مدار بسته :



قابلیت UTC در دوربین مدار بسته

UTC در دوربین مدار بسته به معنای یک منوی تنظیمات است که توسط کابل کنترل می شود. UTC، مخفف عبارت انگلیسی “Up The Coax” است؛ با استفاده از این قابلیت می توان به راحتی از طریق یک کابل، به منوی تنظیمات دوربین های مدار بسته تحت شبکه و آنالوگ دست پیدا کرد.

  در مکان هایی که دوربین مدار بسته دور از دسترس نصب شده و دستیابی به منوی تنظیمات آن سخت است، UTC کمک زیادی به ما خواهد کرد. برای راه اندازی فناوری آن بر روی دوربین مدار بسته نیازی به نصب مدار جدید یا تعویض آن نیست؛ از طریق اتصال کابل کنترل به دوربین مدار بسته، سیگنال های منوی بخش UTC انتقال می یابد. مواردی همچون تنظیمات رنگ، نور، کنترل سنسورها و …، توسط UTC و از راه دور، قابل تنظیم است.

چرا از UTC استفاده کنیم؟
مهم ترین مزیت استفاده از UTC در دوربین مدار بسته ، صرفه جویی در مدت زمان نصب و راه اندازی سیستم نظارتی است. این قابلیت می تواند مشکلات مربوط به این قسمت را بر طرف نماید. با استفاده از این تنظیمات می توان بدون دسترسی مستقیم به منوی دوربین، بخش های مختلف آن را تنظیم نمود.

از طرف دیگر، با استفاده از کابل UTC به راحتی می توان دوربین های خارج از ساختمان را از داخل ساختمان کنترل کرد. UTC برای ما این امکان را فرآهم می کند تا بتوان به منوی OSD نیز دسترسی داشت. تنظیمات منوی OSD و کابل UTC باید توسط دوربین مدار بسته قابل پشتیبانی باشد. منوی OSD به صورت سخت افزاری روی دوربین مدار بسته نصب می شود که بر اساس نیاز دوربین برای تصویربرداری می توان از طریق منوی آن اقدام کرد. مهم ترین مواردی که توسط منوی OSD قابل تنظیم است عبارت است از:

DWDR

WDR

تغییر تنظیمات DNR

تنظیمات BLC

 

  تغییر در نوع ارسال تصویر ( این قابلیت در دوربین های آنالوگ و تحت شبکه متفاوت است؛ بنابراین بسته به نوع دوربین ممکن است منوی OSD نیز متفاوت باشد)

  با استفاده از منوی تنظیمات OSD و UTC می توان در شرایط نوری مختلف، تصاویری که توسط دوربین مدار بسته ثبت می شوند را در بهترین کیفیت دریافت نمود. توصیه می شود حتماً دوربین مدار بسته را به منوی تنظیمات OSD و UTC مجهز کرد؛ بدیهی است که تنظیم قابلیت های دوربین مدار بسته و شرایط تصویربرداری آن بدون دسترسی به به بخش منو، کار بسیار سختی خواهد بود.

معرفی UTC Controller:
  پس از نصب دوربین مدار بسته در محل مورد نظر، زمان تنظیم بخش های مختلف آن فرا می رسد. دسترسی به دوربینی که در ارتفاع چند متری از سطح زمین قرار دارد، کار دشواری است؛ از این رو تنظیمات آن توسط قابلیتی به نام ” کنترلر UTC ” انجام می شود.

  کنترلر UTC یا UTC Controller، کنترل کننده ای است که یک ورودی و یک خروجی تصویر مجهز به پورت BNC دارد. اساس کار کنترلر به این صورت است که ورودی آن به کابل تصویر دوربین مدار بسته وصل می شود. در این حالت، دوربین مدار بسته باید بتواند UTC را پشتیبانی کند. خروجی کنترلر به دستگاه ضبط کننده تصویر یا DVR متصل می شود.

چگونه UTC را راه اندازی کنیم؟

قابلیت UTC در دوربین مدار بسته

با استفاده از این قابلیت، تمام ویژگی های دوربین مدار بسته قابل کنترل و تنظیم است. UTC توسط یک کابل هم محور به دستگاه ها متصل می شود و با باتری کار می کند. برای استفاده از دستگاه UTC، ابتدا باتری ها را در محفظه مخصوص آن قرار می دهیم. یک طرف کنترلر را به دوربین مدار بسته و طرف دیگر آن را به دستگاه ضبط تصاویر، مانیتور یا تلویزیون متصل می کنیم. پس از اتصال تمام کابل ها، دوربین را روشن می کنیم. اگر در تصویر یا نحوه نمایش آن اشکالی ایجاد شد، دوربین را مجدداً خاموش و روشن می کنیم.

  بر روی کنترلر یک دکمه Enter وجود دارد. هنگامی که این دکمه را فشار می دهیم، دستگاه روشن شده و آماده اعمال تنظیمات است. کلید دیگری که بر روی کنترلر است، کلید Mode است. با فشردن این کلید و نگهداشتن ان در همان حالت، بخش منوی تنظیمات فعال می شود. منوی تنظیمات دارای چند فلش به سمت بالا، پایین، چپ و راست است.

  فلشی که به سمت بالا و پایین است، برای تبدیل حالت دوربین مدار بسته از آنالوگ به AHD به کار می رود. بعد از انتخاب هر حالت، با فشردن دکمه OK تمام وضعیت ها ثبت می شوند.

قسمت های مختلف در منوی UTC چیست؟


قابلیت UTC در دوربین مدار بسته

 از آنجایی که کنترلر UTC به دستگاه DVR وصل می شود، دسترسی به بخش کنترل آن از این منو قابل اجرا است. قسمت هایی که در منوی DVR وجود دارد عبارت است از:

Main Menu

Record Mode

Play Back

PTZ Control

High Speed PTZ

Coaxial Control

Alarm Output

Color Setting

Guide

Output Adjust

Channel Type

Logout

  با استفاده از بخش Coaxial Control به تنظیمات UTC دسترسی خواهیم داشت. در این بخش، پس از باز شدن منو، عبارت هایی مانند ZOOM، FOCUS، IRIS  و تعداد کانال قابل مشاهده است.

ترتیب اتصال دستگاه ها به کابل UTC  به چه صورت است؟

قابلیت UTC در دوربین مدار بسته

همانطور که در شکل بالا نیز مشاهده می شود، یک کابل اصلی از دوربین مدار بسته خارج می شود و به یک کابل ویدیویی BNC وصل می گردد. یک سر کابل ویدیویی به آداپتور و سپس به برق شهری وصل می شود. این آداپتور، 12 ولتی و 1 آمپر است. سر دیگر کابل، به کنترلر وصل می شود. کابل کنترلر، به DVR متصل شده و این دستگاه هم به یک مانیتور به منظور نمایش تصاویر اتصال می یابد. با استفاده از این تنظیمات، تصاویر با کیفیتی ثبت خواهند شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.